Seuraavaksi ajattelin kertoa teille hieman, miten olen hoitanut talouteni, kun olen jäänyt opintovapaalle omasta päivätyöstäni. Tulotasoni on pudonnut, mutta muutamien asioiden ennakoinnilla ja tiukalla taloudenpidolla loppukevät pitäisi pärjätä…
Meidän taloudessa asuu kaksi aikuista ja vaikka meillä on ns. omat rahat, sen toisen osapuolen oleminen tässä rinnalla auttaa huomattavasti.
Edelleen osallistun kodin yhteisiin menoihin, mutta ehkä isäntä on ottanut enemmän yleistä vastuuta meidän yhteisistä menoista.
Vaikka säästöni eivät ole suuren suuria, luo se kuitenkin turvallisuuden tunnetta. Lisäksi olen muutamaksi kuukaudeksi jäädyttänyt tietoisesti ja olosuhteiden pakosta ostohalujani (ja muitakin menojani) minimiin. Meillä miespuoliset suunnittelevat kesäkuuksi lomareissua Pietariin MM-jalkapallo-otteluun, jonka minä jätin suosiolla tässä kohtaan väliin. Todennäköisesti myös vaatekaapissani ei tule näkymään suurta ostohysteriaa, jos siellä viime aikoina muutenkaan on mitään mullistavaa tapahtunut. Valintakysymyksiä siis…
Summa on suurin piirtein samaa suuruusluokkaa kuin vuorotteluvapaakorvaus. Sillä rahalla ei kulutusjuhlaa pääse viettämään, mutta on kuitenkin parempi tuki kuin opintotuki.
Kuten kirjoituksesta voi päätellä, en ole heittäytynyt opiskelijaksi ihan ex tempore, vaan takana on kieltämättä pientä suunnitelmallisuutta. Todennäköisesti valmistuttuani opiskeluhaaveeni ovat täyttyneet ja siksi ajattelen, että kaikkea tätä mitä teen, elän ja saan kokea juuri tällä hetkellä ei ole edes rahalla mitattavissa. Siksi haluan kannustaa muitakin lähteä rohkeasti opiskelemaan – vähän aikuisemmallakin iällä!
(Kuvat Pixapayn sivuilta)
The post Aikuisopiskelijan (talous)elämästä appeared first on Nelkytplusblogit.