Välipäivinä on tapana muistella kulunutta tai arvailla tulevaa vuotta.
Vuoden 2017 matkailun vuosiyhteenvetomme julkaisimme jo viime viikolla, joten ehkä nyt olisi matkasuunnitelmien vuoro.
Syyskuussa kirjoittelin bucket-listastamme seuraavalla kolmelle vuodelle ja vaikka todella harvoin, jos koskaan, hylkäämme kokonaan jonkun suunnitelmissamme olleen kohteen, niin kohteiden järjestys vaihtuu useinkin tilanteiden syystä tai toisesta eläessä.
Syyskuussa ajattelin alkavalle vuodelle seuraavia kohteita:
- Ghana + Togo + Benin -yhdistelmää tai Gambia + Senegal + Guinea-Bissau
- Mongolia
- Myanmar ja ehkä siihen liitettynä Bangkok ja Bali
- kaupunkikertauslistalta Amsterdam ja Berliini
- Isle of Skye
- Cinque Terre
Varatut matkat
Tällä hetkellä listaa näyttää (loppuviikosta alkavan Tunisian viikon jälkeen) tältä:
- Kakslauttanen tammikuun lopulla
- Amsterdam, Keukenhof, Bryssel ja Brugge huhtikuussa
Kahden yön matka Saariselälle on varattu ja maksettu. Kakslauttanen saattaa olla kalleimmasta päästä käydä Lapissa, mutta jos miljardi ihmistä on nähnyt tämän kuvan
niin haluan suomalaisena nähdä kyseisen paikan – ja yöpyä lasi-iglussa.
Grönlannissa aikoinaan käydessämme kävimme tutustumassa siellä meren rannalla oleviin igluihin, mutta nyt sitten lopulta yövymme sellaisessa Suomessa.
Revontuliahan ei kukaan voi taata, mutta onhan sekin mahdollista, että kahdessa yössä onnistumme näkemään niitä. Saariselällä olen edellisen kerran käynyt töiden merkeissä joskus 90-luvulla ja silloinkin onnistuimme niitä näkemään. Tosin silloin ei vielä tavattu kuvata koko ajan kaikkea, eli kuvia tuosta yöstä ei ole – työmatkalla tuskin oli edes kameraa mukana.

Huhtikuun osalta vasta lennot Amsterdamiin ja takaisin on ostettu. Tarkemman ajoituksen Amsterdamin ja Brysselin välillä teemme vasta kun Keukenhofin aikataulu tälle keväälle hiukan tarkentuu, mutta ajatuksemme on jakaa 10 päivää Hollannin ja Belgian välillä ja matkustaa Thalys-junalla pääkaupungista toiseen.
Hopper
Tutustuin jokin aika sitten Hopper -nimiseen sovellukseen, joka väittää osaavansa neuvoa, koska lennot kannattaa varata, kunhan sille kertoo päivämäärät ja lentovälin.
Kun sovellus jokin aika sitten päätyi väittämään, että huhtikuun lennot Amsterdamiin kannattaa varata nyt, niin teimme sen. Hintaa toki tuli jo vähän enemmän kuin sovelluksen löytämät halvimmat suorat lennot, sillä jos tarjolla on muitakin lentoaikoja kuin lähtö aamukuudelta ja paluu puoliltaöin, niin maksamme mielellämme niistä muutaman kympin lisää.
Etelä-Karibialle ja Mongoliaan?
Maaliskuulle olisi ehdolla Aventuran Eteläisen Karibian saarikierros.
Syyskuisella listallamme oli Etelä-Karibian risteily ajateltuna alustavasti vasta vuodelle 2019 sillä ajatus taas yhdestä risteilystä ei tuolloin juuri päättyneiden Alaskan ja Havaijin risteilyn jälkeen oikein innostanut, mutta tällainen saarihyppely, joka toteutetaankin lentäen saarten välit houkuttelee juuri nyt kovasti!

Mongolian reissua olemme Travellerin kanssa kehitelleet sen verran, että ideana olisi lentää Pekingiin, matkustaa Trans-Siperia -junalla sieltä Ulan Batoriin ja lentää takaisin Moskovan kautta. Näin pääsisimme vuorokauden verran aistimaan tuon kuuluisan junareitin tunnelmaa, mutta emme kuitenkaan vuorokautta pitempään joutuisi tinkimään suihkusta ja muista mukavuuksista. Moskovaan voisimme pysähtyä muutamiksi päiviksi, sillä emme ole Venäjän pääkaupungissa ennen käyneet.
Matkan ajankohta voisi olla kesäkuu.

Niin Karibian kuin Mongolian matkan varaukset odottavat Tunisian matkan päättymistä, sillä ainakin ajoittain yritän pitää kiinni ”säännöstä”, että matkoja saa olla eteenpäin varattuna vain kolme.
Länsi-Afrikka saa vielä odottaa
Ghana + Togo + Benin -yhdistelmääkään emme ole unohtaneet, päinvastoin olemme alustavasti hahmotelleet, että sen voisi toteuttaa ”maailmanmatkaaja-matkana” kevättalvella 2019. Halukkaita tuolle suunnalle voisi hyvinkin löytyä pienen ryhmän verran. ja matkaan voisi ehkä vielä liittää vaikka Ghanan ja Sao Tome ja Principen.
Gambia voi vielä odottaa – niin kauan kuin se on pakettimatkakohde, niin sinnehän voi lähteä koska tahansa. (Tosin näin ajattelemalla lähdemme Tunisiaan vasta nyt, sillä suorilla lennoilla maan tavoittavat pakettimatkathan olivat tässä välillä jäissä parikin vuotta.)
Syksyllä Aasiaan?
Aasiaan suuntautuva matkaa olimme joka tapauksessa ajatelleet vasta syksyyn, ehkä marraskuulle, joten Myanmarin eteen emme ole vielä tehneet mitään.
Vaellusmatkalle Skotlantiin?
Isle of Skyetakaan emme ole unohtaneet vaan pohtineet hiukan, että olisiko meistä osallistumaan Tema-matkojen sinne tekemälle vaellusmatkalle. Pisin päivä näyttäisi olevan 18 kilometriä, mutta muut vaan 6-8 kilometriä, minkä kyllä kävelemme kotimaassa useamman kerran viikossa. Samaan matkaan voisi yrittää liittää käynnin Belfastissa, sillä Halifaxin jälkeen haluaisin nähdä Titanic-museon myös Belfastissa.
Mutta pitänee palata näihin sitten Kakslauttasen jälkeen, kolmen matkan sääntö …
… mutta ensin Matkamessuille!
Ja kuka sitä tietää, jos vaikka Matkamessuilta tarttuisi mukaan jotain ihan uusia ideoita!
Muistathan muuten lippuarvontamme, tarjolla on 2 x 2 lippua, kunhan kommentoit tätä juttua viimeistään 12.1.2018.
The post Kolmen matkan sääntö appeared first on Nelkytplusblogit.